Bekijk het origineel

Zeven dagkalenders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeven dagkalenders

2 minuten leestijd

De volgende dagboeken ontving de redactie:

Uitgeverij J.J. Groen en Zoon, Heerenveen, stuurde Bloeien als een lelie. Bijbels dagboek voor de vrouw, een jaargebonden dagboek waaraan zes vrouwen en zes mannen, predikanten, meewerkten.
Speciaal voor vrouwen geschreven met de belevingswereld van vrouwen in gedachten, in het hart en in het gevoelsleven. Ook persoonlijk te gebruiken, voorzien als het is met een ruimte voor aantekeningen. Als mijn vrouw het zou gebruiken, zou ik haar 't liefst vragen of ik over haar schouder zou mogen meekijken. Misschien is er ook iets voor een man bij. In Christus is noch man noch vrouw. Dit geldt niet voor de ambten. Het is wel van toepassing op dagboeken. Laten daarom de vrouwen zelf oordelen. 375 blz., ƒ 29,95.


Ook van Groen: Honigdroppels 1999.
Deze kalender onder redactie van „De vriend van oud en jong", een mooie ouderwetse kalender, voor een tekst met een paar meditatieve gedachten, achterop een scheurkalenderverhaal: iedere dag een stukje. De kalender verschijnt voor de 116de maal. Gebonden als boek ƒ 17,95, blok en schild ƒ 18,50.


Ook bij dezelfde Groen: Voor Hart en Huis,
verschijnt reeds voor de 32ste keer, en wordt op grote schaal verspreid onder zieken en bejaarden. Samenstellers: predikanten, hervormd, christelijk gereformeerd en gereformeerde gemeente.


Goede Moed, Dagkalender 1999, 33ste editie, onder red. van de predikanten P.D.J. Buys, J. Oosterbroek, J.G. Schenau,
voortzetting van het door ds. J.H. Velema jaren aaneen volgehouden initiatief, waaraan hij dit keer nog voor een maand meedeed.


Van Boekencentrum ontvingen we de Bijbelse dagkalender 1999, 53ste jrg., ƒ 12,50, onder red. van zes herv. predikanten.
De kalender volgt een leesrooster „Vandaag lezen wij...". Een groot deel van de Schrift komt zo aan de orde.


Twee klassieken: Robert Murray McCheyne, Bijbels dagboek: Nu reis ik getroost,
woorden ontleend aan het bekende in Hellenbroek opgenomen gedicht. Stukjes uit zijn werken, die iets laten zien van de troost van het evangelie. Een mooie, gebonden uitgave voor ƒ 29,50.


C.H. Spurgeon, Vensters van Kristal. Bijbels dagboek, met stukjes ontleend aan preken van Spurgeon, eveneens een gebonden uitgave, ƒ 32,50.
Beide laatste uitgaven zijn van Den Hertog BV, uitgeverij en boekhandel, Houten.

Iedere dag een tekst met een meditatie uit een boekje. Er zijn er in overvloed. Verschil in prijs is er, verschil in tekstkeus, verschil in benadering, en op andere punten wellicht. Laat ieder zijn keus doen en als de meditatie gelezen is, het Woord blijven vasthouden.

W. van ´t S.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 november 1998

De Wekker | 16 Pagina's

Zeven dagkalenders

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 november 1998

De Wekker | 16 Pagina's

PDF Bekijken