Bekijk het origineel

Urk-Maranatha: ingebruikname Immanuëlkerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Urk-Maranatha: ingebruikname Immanuëlkerk

2 minuten leestijd

Zaterdag 28 november heeft de Maranathagemeente op Urk haar derde kerkgebouw in gebruik genomen. Na toespraken van br. B.H. Romkes (voorzitter van Commissie van Beheer), dhr. W. van Beijnum (architect) en br. P. Post (namens Bouwbedrijf L. Post en Zonen en tevens gemeentelid) werd de kerk overgedragen aan de voorzitter van de kerkenraad, ds. R. Kok, door de overhandiging van de sleutels. Onder het zingen van Psalm 132: 5 werd de kanselbijbel geopend door ds. J. Brons, emerituspredikant van de gemeente. Hij las uit de kanselbijbel Psalm 132: 13,14. Oud. B. Hoekstra opende de Bijbel op de lessenaar van de voorlezer en kinderen van de zondagsschool brachten de schaal van de doopvont binnen onder het zingen Psalm 105: 5.
Ds. H. Polinder mediteerde over de naam van de nieuwe kerk: Immanuël – ‘God met ons’. Toespraken werden gehouden door ds. J. Westerink namens de emerituspredikanten, ds. M.J. Kater namens de classis en burgemeester J. Kroon namens de burgerlijke gemeente. Ds. H. Korving sloot de bijeenkomst af.
Afgelopen zondag zijn de eerste diensten in de nieuwe kerk gehouden. In de middagdienst mochten acht kinderen van de gemeente gedoopt worden.
In dankbaarheid aan de Heere en met verwondering over Zijn trouw hebben kerkenraad en gemeente de Immanuelkerk in gebruik genomen.
De kerkzaal biedt plaats aan bijna 1000 kerkgangers en in het kerkgebouw zijn zowel beneden als boven ruime zalen. Bijzonder zijn ook de glas-in-lood ramen in de kerkzaal aan weerszijden van het liturgisch centrum, die de ‘Ik ben’ uitspraken van Christus zichtbaar maken.
Zaterdag 5 december is er D.V. een open dag waarop de kerk bezichtigd kan worden van 10.00 tot 14.00 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 december 2009

De Wekker | 16 Pagina's

Urk-Maranatha: ingebruikname Immanuëlkerk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 december 2009

De Wekker | 16 Pagina's

PDF Bekijken