Bekijk het origineel

Jubilea

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jubilea

2 minuten leestijd

Twee predikanten hopen in de komende weken een ambtsjubileum te herdenken. Ds. M. Vlietstra op 19 november zijn 60-jarig jubileum, ds. G. Leendertse op 20 november zijn 50-jarig jubileum.

Ds. M. Vlietstra begon zijn ambtelijke loopbaan op 19 november 1952 in de kerk van Eemdijk. Hij was vanaf 1959 predikant van de kerk van IJmuiden, in 1967 ging hij naar Werkendam, in 1976 naar Bunschoten en van 1984 tot aan zijn emeritaat in 1993 diende hij de gemeente van Zeist. Ds. Vlietstra (88) maakte deel uit van het deputaatschap geestelijke verzorging van varenden en van het deputaatschap voor evangelisatie. 16 jaar lang was hij curator van de TUA en zeven keer was hij afgevaardigd naar een generale synode. Ook maakt hij een aantal jaren deel uit van het bestuur van ‘Bewaar het pand’.

Ds. G. Leendertse werd, na aanvankelijk in het bankbedrijf te hebben gewerkt, op 20 november 1962 bevestigd als predikant in Drogeham. Vanaf 1966 diende hij de kerk van Zwijndrecht, vanaf 1973 die van Middelburg, vanaf 1977 de gemeente in Apeldoorn- Centrum en vanaf 1985 was hij pastor van Den Haag-Zuid. In 1994 ging ds. Leendertse (81) met emeritaat. Naast het werk van verkondiging en pastoraat in de gemeente, waarop, naar ds. Leendertse zelf aangeeft, het hoofdaccent viel, diende hij ook de kerken in breder verband, onder ander als afgevaardigde naar enkele generale synoden en in verschillende deputaatschappen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 november 2012

De Wekker | 20 Pagina's

Jubilea

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 november 2012

De Wekker | 20 Pagina's

PDF Bekijken