Bekijk het origineel

Ambtsdragersconferentie 2013

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ambtsdragersconferentie 2013

2 minuten leestijd

Op zaterdag 23 maart waren 115 broeders en enkele zusters aanwezig tijdens de jaarlijkse ambtsdragersconferentie in Nijkerk. Het thema ‘Gods onuitsprekelijke gave in de Heilige Doop’ werd uitvoerig en grondig ingeleid door drs. G.R. Procee uit Middelharnis. Hij zette de gereformeerde beginselen rond de doop uiteen en toonde aan dat ook in onze kerken opkomende baptistische gedachten niet houdbaar zijn als men de Schrift recht wil doen. De gehele lezing zal – net als de andere toespraken die tijdens de conferentie gehouden werden – in het juninummer van Ambtelijk Contact geplaatst worden.
In de bespreking werden meestal vragen gesteld betreffende situaties rond het dopen van kinderen van soms beperkt meelevende ouders en het omgaan met overdoop van leden die toch lid willen blijven. In de beantwoording kwam duidelijk naar voren dat onderwijs in onze beginselen noodzakelijk is en dat we niet mogen toegeven aan on-Bijbelse opvattingen.
Ook het punt van tucht betreffende kerkleden kwam aan de orde. Dit onderwerp ligt gevoelig, maar mag niet achterwege blijven, ook al betekent dit dat sommigen dan de eigen gemeente verlaten.
Drs. A. van der Zwan uit Sliedrecht Beth-El mediteerde in het slotwoord over Ex 14: 21-31. Hij wees erop dat Mozes met het volk Israël aan de westkant van de Rode Zee staat en de Heere met een oostenwind – dus vanaf de overkant – een pad door de zee maakte. Zo komt ook in het dopen van kinderen tot uiting dat het heil geheel en al van Gods kant komt. Daarom krijgt Hij ook alleen de eer als mensen door Zijn genade zalig worden.
Verder werd onder veel dank afscheid genomen van br. B. van den Boom die sinds 1978 de penningmeester van het comité is geweest. Hij wordt opgevolgd door br. S.J. Roos uit Zeist.
Deze conferentie was tot nu toe de koudste wat het weer aangaat maar niet wat de sfeer betreft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 april 2013

De Wekker | 20 Pagina's

Ambtsdragersconferentie 2013

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 april 2013

De Wekker | 20 Pagina's

PDF Bekijken