+ Meer informatie

Van Agt sluit dossier-Scholten

1 minuut leestijd

Minister Van Agt (Justitie) heeft de justitie-commissie uit de Tweede kamer meegedeeld dat het onderzoek tegen het AR-kamerlid mr. J. N. Scholten is beëindigd. Het onderzoek van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst naar mogelijke belastingdelicten heeft niet tot een procesverbaal geleid, aldus de minister.                                                                                    In 1972 heeft de kamercommissie gevraagd een justitieel onderzoek in te stellen naar de financiële relaties van het kamerlid, de oud-burgemeester van de inmiddels opgeheven gemeente Andel en Rijswijk. Op 12 september vorig jaar liet minister Van Agt de kamer-commissie weten dat een door de rijksrecherche ingesteld onderzoek geen bewijs had opgeleverd van gepleegde strafbare feiten. Volgens minister Van Agt kan deze zaak thans als afgedaan worden beschouwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.