Decoratieve bladkool
In de keuken
Russische bladkool noemen we tegenwoordig een ‘vergeten groente’. In de Victoriaanse tijd veel gekweekt maar later in de vergetelheid geraakt. Het sierlijke gewas met blauwgrijze, gekartelde bladeren met een roodpaarse nerf is zeer decoratief. Men versierde er vroeger schotels en tafels mee. Tegenwoordig komt deze kool opnieuw in de belangstelling, niet in de laatste plaats vanwege het mooie uiterlijk. Het is een gewilde groente in de siermoestuin, waarin de koolplanten gecombineerd worden met andere groenten, kruiden en bloemen. Het is een zogenaamde ‘bladkool’, die net als boerenkool losse bladeren heeft en ook op zandgrond kan groeien, mits die goed bemest is. Minder moeilijk te telen dus dan veeleisende koolgewassen als sluitkolen. De planten trotseren het barre winterweer en na de vorst wordt de kool nog beter van smaak.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 februari 2012
Terdege | 84 Pagina's