+ Meer informatie

Bisschop Gijsen toont toewijding voor bisdom

VATICAAN GEEFT NUL OP ' T REKEST

1 minuut leestijd

ROERMOND — „Bisschop Gijsen heeft door zijn beleid en pastorale optreden blijk gegeven van broederlijk begrip, geduld en toewijding aan zijn bisdom."Dat staat in het antwoord van het Vaticaan aan het Roermondse kapittel. Dat had Rome eerder gevraagd te bemiddelen in de crisis in het Roermondse bisdom.

LEIDER
„Het kapittel moet ertoe geroepen zijn met de bisschop samen te werken en wel onder zijn leiding en niet omgekeerd", aldus de Vaticaanse brief. De omstreden "proeve van een visie" van bisschop Gijssen is ook in orde, meent het Vaticaan. „Die visie geeft in alle getrouwheid de leer van de katholieke kerk weer. Wel zou de manier van dialoog-voeren op bijkomstige punten herzien kunnen worden".
erder was al uit Rome gemeld, dat strikt juridisch niets ingebracht kon worden tegen bisschop Gijsens beleid.

LOYAAL
Het Vaticaan vraagt het kapittel dringend om met de nodige edelmoedigheid de spanningen, die voortkomen uit een moeilijke maar noodzakelijke verandering van gerichtheid, te overwinnen en om loyaal met de bisschop mee te werken. Het kapittel heeft zich over het antwoord beraden en gaat nu overleggen met de andere kaders in het bisdom.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.