Bekijk het origineel

Woningbouw voor ambonese gezinnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Woningbouw voor ambonese gezinnen

2 minuten leestijd

In aansluiting op de bovenstaande bijdrage van Ds. Jac. van Vessem lijkt het ons wel interessant u een beeld te geven van de wijze waarop de Overheid thans tracht voor de nog in woonoorden verblijvende Ambonese gezinnen meer verantwoorde en meer permanente huisvestingsvoorzieningen te treffen.

De bovenstaande tekening geeft het ontwerp van een complex dat ten behoeve van Ambonese gezinnen in Sittard zal worden gebouwd. In opdracht van de regionale directie van de Rijksgebouwendienst te ‘s-Hertogenbosch zal namelijk binnenkort in Sittard worden begonnen met de bouw van een complex van 33 ééngezinshuizen en een kerkje met jeugdlokaal. De woningen zijn in eerste instantie bestemd voor de gezinnen die thans nog in het woonoord Rijckholt bij Eijsden verblijven. Het complex is ontworpen door het ingenieursbureau Dingemans te Maastricht. De bouwkosten zullen rond ƒ 750.000,— bedragen. Naar verwachting zal het complex tegen het eind van dit jaar in gebruik genomen kunnen worden.

De woningen bevatten een grote woonkamer met zit- en eethoek, een keuken plus wasruimte met lavet, verder vier slaapkamers en een vliering. De woningen worden opgetrokken in baksteen.

De kerk, die plaats zal bieden aan 72 personen, wordt eveneens in baksteen opgetrokken en de toren in gewapend beton.

Op de begane grond van het hiernaast geprojecteerde jeugdcentrum komen een consistoriekamer, een kamer voor de dominee, een garderobe en sanitaire voorzieningen; op de verdieping komt het jeugdlokaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 april 1966

Diakonia | 36 Pagina's

Woningbouw voor ambonese gezinnen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 april 1966

Diakonia | 36 Pagina's

PDF Bekijken