Bekijk het origineel

Bevestiging ambtsdragers en Generale Synode

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bevestiging ambtsdragers en Generale Synode

2 minuten leestijd

Zoals gewoonlijk zal op meerdere plaatsen in ons land op 1 of 2 januari weer de bevestiging van ambtsdragers plaats vinden. In vele kerken gebeurd dit tegenwoordig in juli of augustus zodat nieuw gekozen brs. direkt na de vakantie met hun werk kunnen beginnen.

’t Gaat mij nu echter om de bevestiging in januari 1966. Het is n.1. niet onmogelijk dat onder de aftredenden, broeders zijn die deel uitmaken van de Synode 1965—1966. Nu voor het eerst in de geschiedenis onzer kerken de Synode verdaagd is naar een volgend jaar, dienen de afgevaardigden zo mogelijk 11 januari allen weer aanwezig te zijn. De mogelijkheid is niet uitgesloten dat een aantal brs. de laatste Synode-dagen niet kunnen bijwonen omdat zij dan geen ambtsdrager meer zijn en dat zelfs hun secundi om dezelfde reden verstek moeten laten gaan.

Dit moet m.i. voorkomen worden terwille van een goede voortgang der synodale arbeid. Het is immers belangrijk dat zoveel mogelijk dezelfde brs. aanwezig zijn en het leek mij goed daarop te attenderen.

Misschien is het overbodig, maar voor het geval een kerkeraad hieraan niet gedacht heeft zou ik de broeders die dit lezen willen adviseren deze zaak indien nodig wel ter sprake te brengen.

Er zal, dacht ik geen enkel bezwaar zijn om de bevestiging op de tweede of derde zondag van januari te doen plaatsvinden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 1965

Ambtelijk Contact | 12 Pagina's

Bevestiging ambtsdragers en Generale Synode

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 1965

Ambtelijk Contact | 12 Pagina's

PDF Bekijken