+ Meer informatie

RPF wil contact met Ermelo in Zuid-Afrika

1 minuut leestijd

ERMELO - De Reformatorische Politieke Federatie in het Gelderse Ermelo bepleit het onderhouden van officiële contacten met het dorp Ermelo in Zuid-Afrika. Dat blijkt uit het programma van deze partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, dat deze week werd vastgesteld.

Ermelo in Zuid-Afrika werd gesticht tegen het einde van de vorige eeuw door de Nederlandse dominee Lion Cachet, die het dorp naar de woonplaats van zijn leermeester, de zendingspredikant ds. Witteveen, noemde. 
Gezien de historische en culturele banden die het Gelderse Ermelo met het Zuidafrikaanse dorp heeft, acht de RPF het wenselijk dat beide dorpen officiële contacten met elkaar onderhouden.

„Maar dat betekent niet dat we onszelf vereenzelvigen met het politieke beleid dat in Zuid-Afrika gevoerd wordt. Door contacten met Nederlanders te hebben, worden Zuidafrikaners niet verantwoordelijk voor onze fouten, andersom evenmin. Je wordt pas medeverantwoordelijk als je zelf deel hebt aan het vermeende kwaad, het verzwijgt of goedpraat", zo stelt de Ermelose RPF-lijsttrekker B. Zuiddam.
De RPF-voorman maakte dit jaar als journalist drie maanden een studiereis door Zuid-Afrika en bezocht daar ook het dorp Ermelo in de Transvaal. 
Zuiddam is lid van het provinciaal bestuur van de RPF in Gelderland. De RPF in Ermelo voert besprekingen met het plaatselijke GPV over poltieke samenwerking.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.