+ Meer informatie

Politie Dordt controleert op bestrijdingsmiddelen

Ook in westelijke Alblasserwaard start actie

2 minuten leestijd

DORDRECHT - De politie van Dordrecht start half maart de tweede serie controles op het gebruik en de opslag van bestrijdingsmiddelen. De controles zijn een vervolg op een project dat vorig jaar begon.

Bedrijven uit Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht leverden toen 4300 kilo aan oude en verboden bestrijdingsmiddelen vrijwillig in. De politie nam naderhand bij controles 140 kilo aan middelen in beslag.

Van de 23 in Dordrecht gecontroleerde bedrijven bleken er vorig jaar zeven in overtreding te zijn. Ook in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht maakte de politie samen met de AID tegen zeven bedrijven proces-verbaal op. Bijna 250 bedrijven werden via een brief door de politie van de actie op de hoogte gebracht. De vorig jaar nog niet bezochte bedrijven krijgen nu alsnog bezoek van de politie. De politie voert de controles uit samen met de Algemene Inspectie Dienst (AID). De vorig jaar gehouden gratis-inleveractie is inmiddels in deze drie gemeenten achter de rug. Middelen die nu worden aangetroffen, neemt de politie in beslag en worden op kosten van de overtreder vernietigd. Vorig jaar controleerde de politie samen met de AID 20 procent van de bedrijven. De overige 100 bedrijven krijgen nu bezoek.

Informatiepunt

Bestrijdingsmiddelengebruikers kunnen ook nu nog schriftelijk informatie aanvragen bij milieucoördinator J. Versluijs van de politie aan de Nassauweg in Dordrecht. Hij beschikt over een lijst met toegelaten en inmiddels vervallen verklaarde bestrijdingsmiddelen. Bij de aanvraag is het van belang het toelatingsnummer van een middel te vermelden. Bij het informatiepunt is ook bekend wie de vergunninghouders krachtens de Wet chemische afvalstoffen zijn waar de verboden/verouderde bestrijdingsmiddelen kunnen worden aangeboden.

De politie in de westelijke Alblasserwaard is door het aanschrijven van ruim 500 bedrijven ook met het bestrijdingsmiddelenproject gestart. Binnen de zes gemeenten in die regio loopt tot eind maart nog wel de zogenaamde kosteloze inleveractie. Begin april starten ook daar de controles.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.