+ Meer informatie

WILLEM TEELINCK

1 minuut leestijd

(1579—1629)

Een van de meest bekende oudvaders en tevens een van de meest geliefde is onmiskenbaar de Middelburgse predikant Willem Teelinck. Hij was een buitengewoon begaafd man, die door woord en geschrift een diepe indruk naliet.

Niet minder dan 127 werken werden door Willem Teelinck geschreven, waarvan er ruim 50 in druk zijn verschenen die alle moeilijk verkrijgbaar zijn.

Minder moeilijk verkrijgbaar is het boek van Dr. Engelberts óver Willem Teelinck. Dr. Engelberts heeft in 1898 een boek over Teelinck geschreven, dat nadien niet is geëvenaard, wat al direkt blijkt uit de inhoudsopgave:

I. Teelinck's leven. II. Teelinck's geschriften. III. Teelinck's godsdienstig-zedelijke denkbeelden. IV. Teelinck over de rustdag. V. Teelinck als predikant. VI. Teelinck als stichtelijk schrijver VII. Teelinck m.b.t. de zending. VIII. Teelinck's invloed.

Als bijlage aan dit boek is toegevoegd een overzicht van Teelinck's werken en een brief van hem aan Fr. Junius.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.