+ Meer informatie

Om 23.59,59 uur NY-tijd loopt VN-ultimatum af

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP) - Het ultimatum van de Veiligheidsraad aan Irak loopt morgen af om 23.59 uur en 59 seconden, New Yorktijd. Dat heeft NBC-televisie gemeld, zich baserend op Amerikaanse regeringsfunctionarissen.

Er was eerder enige verwarring ontstaan of het ultimatum middernacht Iraakse tijd dan wel Amerikaanse tijd zou aflopen. Een woordvoerder van de VN in New York verwees voor een antwoord naar de Amerikaanse VN-delegatie, omdat de resolutie van de Veiligheidsraad wel een dag, 15 januari, maar geen tijd noemt.

Een zegsman van de Amerikaanse VN-missie in New York wilde in het midden laten of de VN zich naar de klok van Irak of het VN-hoofdkwartier richt. „Of Saddam om 12 uur in Irak of New York bekendmaakt dat hij zich uit Koeweit terugtrekt maakt ons niet veel uit", zei de woordvoerder. Maar volgens NBC-televisie houdt de Verenigde Staten zich aan New York tijd, hetgeen Saddam Hoessein nog een extra acht uur geeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.