+ Meer informatie

Bezorgdheid bebouwing rond St. Janskerk

1 minuut leestijd

GOUDA — De Oudheidkundige Kring „De Goude" heeft tegenover heh college van burgemeester en wethouders zijn bezorgdheid uitgesproken met betrekking tot de bebouwing rond de St. Janskerk na de verwezenlijking van de voetgangerspromenade. De Kring is bezorgd over een mogelijke aantasting van de sfeer in dit gebied door een te ,,overdadige" aandacht voor de achtergevels.

Het college heeft de dienst openbare werken derhalve verzocht in een voorstel aan te geven welke stedebouwkundige randvoorwaarden bij de verwezenlijking van de wandelpromenade kunnen en moeten worden gesteld.

Het college heeft thans ten aanzien van het gebied Achter de Kerk besloten de volgende verkeersmaatregelen te treffen: Intrekken van alle parkeerontheffingen; het laten bestaan van het voor de Achter de Kerk geldende parkeerverbod; het instandhouden van het inrijverbod voor de Kerkstraat, Torenstraat en Achter de Kerk in die zin, dat inrijden tussen 17.00 en 11.00 uur ten behoeve van laden en lossen is toegestaan.

Met de betrokken ondernemers in dit gebied zal vóór de afkondiging van dit besluit worden gesproken over de wijze van uitvoering van deze verkeersmaatregelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.