+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

J. de Groot, Wie zijn de Jehova’s getuigen en wat leren zij? 47 blz., f. 8,75. Stark, Texel z.j.

In dit beknopt boekje, gedrukt in grote letter, wordt iets verteld over de Jehova’s getuigen. Hun manier van werken, bijbelvisie, hun leer over de Drieëenheid, de twee klassen van gelovigen, de overheid, bloedtransfusie en hun visie op de kerk worden zeer summier behandeld. Het boekje heeft meer weg van een uitgebreid traktaat dan van een studie. Zoals de opzet is, zo zal ook het nut van gebruik kunnen zijn: beperkt.

B.J. Zijl, Abortus provocatus in vraag en antwoord. 179 blz., f.19,50. Stark, Texel 1982.

De schrijver van dit boek is voorlichtingsfunctionaris bij de Vereniging ter bescherming van het ongeboren kind. Hij heeft veel lezingen gehouden en aan discussies deelgenomen in verschillende verbanden. Hij kwam ook daar waar zijn afwijzend standpunt ten aanzien van abortus niet gedeeld werd. Sterker gezegd: waar het bestreden werd. Hij vertelt in de eerste hoofdstukjes over dit werk, en over onverwachte resultaten. Verder bestaat het boek uit de weergave van 85 vragen die hij op zijn spreekbeurten ontmoette. Meer of minder uitvoerig worden deze vragen beantwoord. Dit vierde hoofdstuk is verdeeld in twaalf rubrieken; alle aspecten van het abortusvraagstuk komen aan de orde. Elke paragraaf wordt voorafgegaan dooreen treffend Bijbelwoord. In het algemeen kan ik mij in de antwoorden goed vinden. Hier is een man aan het woord, die over het probleem heeft nagedacht, die met de praktijk in aanraking is geweest en die vanuit de Bijbel concrete hulp probeert te bieden, zonder dat hij aan de drang tot het toepassen van abortus toegeeft. Dit boek biedt hulp aan hen die zelf mensen moeten of willen helpen. Ook zij die hiertoe niet geroepen worden, zullen in dit boek veel waardevol materiaal vinden. Eigenlijk zou elke vereniging, kerkeraad, ja elk gezin over dit boekje moeten kunnen beschikken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.