+ Meer informatie

„Wederzijds schuldbelijden rond 1953”

1 minuut leestijd

DORDRECHT. „Laat kennisname van de ontwikkelingen die in 1953 een scheuring in de Gereformeerde Gemeenten tot gevolg hadden, leiden tot wederzijds schuldbelijden.”

Daarvoor pleit dr. M. Golverdingen in zijn nieuwe boek ”Geschiedenis van een scheuring. De Gereformeerde Gemeenten 1950-1957” (uitg. Den Hertog, Houten). Daarin onderzoekt de emeritus predikant uit Dordrecht hoe het kon gebeuren dat de Gereformeerde Gemeenten in 1953 getroffen werden door een „ingrijpend schisma”, waaruit de Gereformeerde Gemeenten in Nederland voortkwamen. „Hier ligt zonde en schuld, aan beide kanten.”

Ds. Golverdingen hoopt dat het komt „tot een wederzijds schuldbelijden tegenover de Koning van de Kerk en tegenover elkaar. Ik heb daarom geprobeerd een en ander zo objectief mogelijk te beschrijven, en zo ver mogelijk weg te blijven van polarisatie.”

Zie ook Puntkomma pag. 4. Maandag op de opiniepagina een reactie van ds. J. Roos, synodepreses van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.