+ Meer informatie

Vijfjarenplan

2 minuten leestijd

In het begin van 1976 is een Vijfjarenplan opgesteld voor de periode 1976/1980. Door moeilijkheden bij het bepalen van de prioriteiten is het echter nog steeds niet gepubliceerd. Volgens officiële schattingen bedroeg de inflatie de laatste vijfjaar 120 procent. Zij deed zich vooral gevoelen sedert 1974 onder druk van de inflatie over de hele wereld. Eind 1975 bedroeg de burgerlijke schuld van Egypte ongeveer 2,7 miljard pond (meer dan 10 miljard gulden). Voor de militaire schuld noemde' het Egyptische dagblad ,,A1 Achram" een paar maanden geleden een bedrag van 2,8 miljard pond.

Van de 12 miljard dollar die president Sadat aan de rijke Arabische landen had gevraagd is tot dusver niet meer dan twee miljard ontvangen. Het tekort op de handelsbalans voor 1975 en 1976 beliep 2,4 miljard dollar.

In de hoop een oliemogendheid te kunnen worden stelde Egypte zijn Westelijke woestijngebieden en de streek van de Golf van Suez open voor prospectie door de grote Westelijke oliemaatschappijen. Het rekent op een opbrengst van een miljard dollar in 1980. de katoentelers aan het areaal uit te breiden. Bij de wegenbouw in Egypte staat de mankracht nog steeds centraal. Men maakt in deze sector liever geen gebruik van machines. Dat lou namelijk een stijging van de werkloosheid alleen maar bevorderen. (Foto Tropeninstituut). tallen „zelfstandige" volksvertegenwoordigers en 19 afgevaardigden van een „rechtsgezinde partij" na, die zich als oppositie hebben gegroepeerd en die zelfs, naar Engels model, een „schaduwkabinet" hebben geformeerd. De nationale Vergadering omvat ten slotte ook nog twee echt Linkse afgevaardigden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.