+ Meer informatie

„Doortrekking S-1 nodig wegens onveiligheid"

SGP en GL vragen om schrappen plan

1 minuut leestijd

ARNHEM - Het grote aantal fiets-auto-ongevallen is de doorslaggevende reden voor GS om vast te houden aan doortrekking van de S-1 langs Voorthuizen, Putten en Ernielo. Dit verklaarde de Gelderse gedeputeerde T. R. Doesburg gisteravond bij de beantwoording van de algemene beschouwingen.

Doesburg reageerde op een motie van SGP en Groen Links, die vragen de omstreden wegaanleg te schrappen. De motie noemt dit wegvak „van beperkte regionale betekenis" en tijdens de algemene beschouwingen wees de SGP'er H. Frens op de vele protesten tegen aanleg van deze weg ten westen van Voorthuizen. trekkelijker was. Volgens Van Dijkhuizen is de mogelijke aanleg van leidingen nu echter weer opgenomen in het onderzoek naar de toekomst van de enclave.

Op de kritiek van verschillende fracties dat het beleidsplan voor de komende jaren veel te gedetailleerd is, antwoordde Van Dijkhuizen dat het plan al veel dunner en minder gedetailleerd is dan het vorige.

Zweefvliegen

Gedeputeerde G. C. Voerman zegde toe met het ministerie van defensie te overleggen over de suggestie van de PvdA om het zweefvliegen onder te brengen op het militaire vliegveld Deelen en zweefvliegveld Terlet „terug te geven aan de natuur". Voerman benadrukte echter dat, als Deelen haar militaire functie verliest, er de verplichting bestaat om dat terrein terug te geven aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Voerman verklaarde dat het provinciebestuur zich blijft verzetten tegen de komst van een luchtmobile brigade en een Compagnie-Oefenterrein (COT) naar Ede.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.