+ Meer informatie

Urk gaat overlast van snorfietsen bestrijden

Ook verbo<d op nuttigen alcohol op straat

1 minuut leestijd

URK - Het gemeentebestuur van Urk gaat de overlast van snorfietsen in het oude dorp aanpakken. „Aan de verkeersterreur moet een einde komen", zo deelde burgemeester S. Veninga gistermiddag mee. „Urk is een mooie gemeente en dat moet zo blijven".

Met ingang van vrijdag zullen de havens, de boulevard en het afslagterrein verboden gebied voor snor- en bromfietsen zijn. Tevens zal het nuttigen van alcoholhoudende drank op of aan de openbare weg met krachtige hand worden bestreden. Reeds geruime tijd ondervinden vooral wandelende bezoekers op Urk hinder van hard over de havens rijdende, opgevoerde snorfietsen. Diverse keren ontstonden aanrijdingen, met alle gevolgen van dien. Omdat Urk een erg jeugdige bevolking heeft, is het aantal snorfietsen ook groot. „Massaal werden de afgelopen tijd de rijkunsten tussen niets vermoedende wandelaars op de kaden vertoond", licht burgemeester S. Veninga de situatie toe. „Dit onmaatschappelijke gedrag leidde tot ongelukken. Helaas is het gemeentebestuur genoodzaakt de uitwassen te bestrijden". De burgemeester vindt overigens dat er ook een taak voor de ouders is weggelegd.

Om te voorkomen dat er ernstige ongelukken gebeuren, heeft het ge

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.