+ Meer informatie

Paus: Verandering in Oost-Europa mag aandacht niet afleiden van Afrika

1 minuut leestijd

N'DJAMENA — De veranderingen in Oost-Europa mogen de aandacht niet afleiden van de problemen in Afrika, vindt paus Johannes Paulus II. Bij een ontmoeting met het corps diplomatique in N'Djamena, de hoofdstad van Tsjaad, wees de paus vooral op de bloedige conflicten in Etiopië en Soedan en de situatie „van andere volkeren" in Afrika die onder rassendiscriminatie en etnische twisten lijden.

De paus wees op de noodzaak de oorzaken van de „aanslagen op de vrede" te onderzoeken. Men moet begrijpen dat sommige minderheden hun rechten met inzet van hun leven willen verdedigen.


De paus bepleitte tijdens een ontmoeting met moslimleiders een genuanceerde aanpak van het probleem van de overbevolking van Afrika. Hij drong aan op eerbied voor het leven en trouw aan de culturele tradities die „op een bijzondere manier de roeping van vrouw tot vruchtbaarheid eren".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.