+ Meer informatie

Hopper trekt veel publiek

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De overzichtstentoonstelling met ruim 200 schilderijen, tekeningen en aquarellen van de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper (1882-1967) van 24 april tot en met 8 juni, in het Stedelijk museum in Amsterdam is een grote publiekstrekker.

In de eerste twee weken bezochten al zo'n 23.000 mensen de expositie van Hopper, die als de belangrijkste Amerikaanse realistische schilder wordt beschouwd. Op zondagen als het museum alleen 's middags van 13.00 tot 17.00 uur geopend is komen niet minder dan 1700 mensen — dat is ongeveer 400 per uur — en staat men in rijen voor de toegang in de Paulus Potterstraat. Zelfs op maandagen, als het doorgaans rustig is, zwerven er circa 1400 mensen door de elf zalen van het Stedelijk museum, waar het werk van de Amerikaan hangt. De museumdirectie verwacht dat voor de tentoonstelling naar het Westduitse Dusseldorp verhuist, zeker 80.000 mensen in Amsterdam kennis zullen hebben gemaakt met Hopper in Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.