+ Meer informatie

Medewerker JAC gearresteerd

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — In het jongeren advies centum (JAC) in Vlaardingen is donderdagavond een 28-jarige medewerker van het JAC door de Vlaardingse recherche aangehouden. Zijn arrestatie staat in verband met de opsporing van een 11-jarig meisje uit Haarlem, dat bij haar moeder was weggelopen.

Bij de actie in het JAC werd een dossier over de zaak van het weggelopen meisje in beslag genomen. Later op de avond werd het meisje in de woning van haar vader in Rotterdam gevonden en daarna naar haar woonplaats teruggebracht.
De actie in het JAC vond plaats op last van de Officier van justitie in Rotterdam, nadat er om opsporing van het meisje was gevraagd. Het kind is een pupil van de kinderrechter in Haarlem.
Volgens een woordvoerder van de afdeling jeugdzaken van de Vlaardingse politie kan de medewerker van het JAC werden vervolgd wegens overtreding van artikel 280 van het Wetboek van strafrecht (verberging van een minderjarige). Hierop staat een straf van maximaal zes jaar gevangenis. Volgens de Vlaardingse politie is deze zaak ernstiger dan voorgaande wegloopgevallen, waarbij ook het JAC betrokken was, omdat het nu gaat om een kind dat jonger is dan twaalf jaar.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.