+ Meer informatie

Tweede grote gasvondst in Siberië

1 minuut leestijd

MOSKOU Russische geologen hebben bij speurwerk in het olierijke gedeelte van Siberië nabij het punt waar de rivieren Wiljoej en Lena samenkomen een belangrijke gasvondst gedaan, zo heeft het persbureau Toss vrijdag bekendgemaakt.

Een exploratieput levert reeds een dagproduktie van 700.000 kubieke meter aardgas op. De aangetoonde omvang van deze aardgasreserve bedraagt bijna een biljoen kubieke meter. Volgens de geologen zouden nadere onderzoekingen in de buurt van de vindplaats wel eens ds resultaat kunnen opleveren dat de werkelijke omvang twaalf keer zo groot is als de huidige schatting.

Vorige week meldde Tass de ontdekking van een aardgasreserve van een biljoen kubieke meter op het schiereiland Jamal aan de kust van de Noordelijke IJszee in het noorden van Siberië. De jongste ontdekkingen rechtvaardigen reeds de aanleg van een pijpleiding om het aardgas te vervoeren naar havens in het uiterste oosten van Siberië, aan de zee van

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.