+ Meer informatie

Alleen groepsleider internaat De Dreef voor rechter

1 minuut leestijd

ZWOLLE (ANP) - De rechtbank in Zwolle zal donderdag 27 mei alleen de zaak tegen een 49-jarige groepsleider van het jongensintemaat De Dreef in Wapenveld behandelen.

De zaken tegen de andere verdachten worden aangehouden. De groepsleider -die nog steeds werknemer is van De Dreef- wordt verdacht van het plegen van seksuele handeUngen met twee pupillen en mishandeling van tien jongens. Hij zit sinds drie maanden in voorarrest.

Oorspronkelijk zouden zes andere verdachten samen met de groepsleider terechtstaan voor mishandeling van pupillen. Drie van hen hebben een bezwaarschrift ingediend tegen hun dagvaarding. De andere drie hebben de rechtbank om aanhouding verzocht om getuigen-deskundigen te kunnen horen. Dit verzoek is ingewilligd. Wanneer deze zaken worden behandeld is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat van de groep dissidente groepsleiders die de mishandehngen in De Dreef aanhangig hebben gemaakt, er twee behoren tot de groep die voor 27 mei was gedagvaard. Zij zijn indertijd samen met de andere dissidenten ontslagen omdat zij de zaak openbaar hadden gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.