+ Meer informatie

Rilland krijgt nieuwe gymzaal

2 minuten leestijd

KRUININGEN - Rilland krijgt in 1993 een nieuwe gymzaal. Om de bouw hiervan te kunnen financieren, wordt de onroerend-goedbelasting volgend jaar met 2 procent extra verhoogd. Dit heeft de gemeenteraad van Reimerswaal gistermiddag besloten. De SGP stemde tegen.

Omdat het Rijk geen geld voor nieuwbouw beschikbaar stelt en nieuwbouw voor eigen rekening een jaarlijkse last van 92.000 gulden met zich meebrengt, kozen B en W aanvankelijk voor renovatie van de gymzaal. Het college lag daarmee op de lijn van de SGP, die nieuwbouw als kapitaalsvernietiging bestempelde. PvdA, CDA, BBR en VVD vonden echter nieuwbouw absoluut noodzakelijk. „Knappen we de zaal alleen op. dan kan Rilland de komende vijftien a twintig jaar een nieuwe zaal wel weer op zijn buik schrijven", aldus mevrouw M. B. de Koster (PvdA).

De bouw van de nieuwe zaal kost ruim een miljoen gulden. De financiering ervan bracht nogal wat rekenwerk met zich mee. Uiteindelijk bleken CDA, PvdA en BBR bereid om de onroerend-goedbelasting volgend jaar met 2 procent extra te verhogen. Hoewel VVD die verhoging afwees, ging de fractie .wel met nieuwbouw akkoord.

Het voorstel van de PvdA om de brandweerkorpsen van Waarde en Krabbendijke op te heffen kreeg geen enkele steun in de raad, evenmin als het VVD-voorstel van de VVD om het korps van Waarde op te laten gaan in dat van Krabbendijke.

Het collegevoorstel om het bibliotheekplan zo aan te passen, dat er eerst een hoofdvestiging in Yerseke komt, kreeg steun van CDA, VVD, BBR en SGP. Volgens burgemeester Verbree komt de huidige winkel van Albert Heijn aan de Paardenmarkt binnen afzienbare tijd voor de bibliotheek beschikbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.