+ Meer informatie

RECESSIE

1 minuut leestijd

Voor die eventueel lagere winst - ondanks alle hiervoor genoemde positieve invloeden — zal voornamelijk te wijten zijn aan een nog lagere advertentiebezetting van de dagbladen en publiekstijdschriften. Bovendien verwacht VNU dat de situatie op de boekenmarkt, met zijn overvloed aan titels en kleine winstmarges, niet snel zal verbeteren. Ook dé VNU-drukkerijen, .verwacht Emondts zullen dit jaar door de recessie getroffen worden.

Op langere termijn, zo verzekerde Emondts, wil de VNU zijn positie versterken, door meer activiteiten in het buitenland te ontplooien en de nodige voorgaan de jaar. aandacht te besteden aan de zogenoemde „nieuwe media" (viewdata, viditel. De kapitaalkosten waren lager als gekabeltelevisie). Een nieuw experiment volg van winstinhoudingen in de afgevan de VNU in dit kader is het aanbie- lopen jaren. De opbrengsten van de buiden van complete video-programma's tenlandse deelnemingen gaven een aan exploitanten van kabeltelevisie, aanmerkelijke verbetering te zien. In de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.