+ Meer informatie

Daling

1 minuut leestijd

Een daling in het waterverbruik ziet de directeur van het Goudse Waterleidingbedrijf in zijn gebied niet zo zitGOUDA De Goudse Waterleiding Maatschappij. ten. ,,De industrie is wel zuiniger, maar daar merken wij niet zoveel van. Het particuliere verbruik neemt in ieder geval niet verder toe. Ik vind dat een daling als gevolg van verantwoord watergebruik niet mag worden gestraft met prijsverhogingen. Dat moeten de waterleidingDedrijven intern maar oplossen, bijvoorbeeld door middel van reservepotten. Zuinigheid propageren is soms erg riskant. Als je op alle mogelijke manieren op drinkwater wil besparen kan dan ten koste gaan van de volksgezondheid".

„Wel moeten", zo besliiit ing. Hofhuis, ,,de mensen bewust worden van het belang van goed drinkwater. De waterleidingbedrijven voelen zich de laatste jaren een beetje in een hoek gedrukt. Door het optreden van milieugroepen en dergelijke is vergeten welke centrale plaats de watervoorziening in onze maatschappij inneemt. Als die in gevaar komt, wat dan?-Als ik alleen maar kijk naar de verontwaardiging bij een kleine lekkage... Het besef moet doordringen dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat op ieder tijdstip vers water" uit de kraan stroomt. Drinkwater is een groot goed, dat we gezamenlijk veilig moeten stellen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.