+ Meer informatie

Alarm in Britse ferryhavens na terreurdreiging

1 minuut leestijd

LONDEN (ANP) - In heel Groot-Brittannië geldt een verhoogde staat van paraatheid bij havens waar veerdiensten aanleggen.

Dat meldde de Britse omroep BBC vanmorgen. Volgens de BBC hebben Franse en Nederlandse inlichtingendiensten eerder deze week gewaarschuwd voor een aanslag. Volgens de informatie zou een met explosieven gevulde vrachtwagen aan boord van een ferry willen gaan. Maar de regering ontkende vanmorgen dat er sprake is van een dergelijke specifieke dreiging. Onderminister Denham van Binnenlandse Zaken zei wel dat alle vervoersbedrijven, waaronder ferrydiensten, de afgelopen week zijn gewaarschuwd goed uit te kijken.

Volgens Downing Street kunnen mensen gewoon met de veerboten reizen. Wel moet iedereen alert blijven. De BBC meldde dat het om de hoogste alarmfase sinds twee jaar gaat.

Zie ook pag. 7: "Blair waarschuwt voor aanslagen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.