+ Meer informatie

Door R. R. Zeeman

1 minuut leestijd

Op de plaats van de moordaanslag in het hart van Stockholm herinnert niets aan het misdrijf dat in de nacht van 1 maart 1986 de wereld schokte. Er zijn zelfs geen bloemen. Enkele honderden meters verder, op de kleine begraafplaats van de Adolf-Frederikkerk, gaan de mensen achteloos voorbij aan de granieten grafsteen waarop de handtekening van Olof Palme staat.

Bij de zerk Hggen een paar bossen bloemen. Een is afkomstig van "Stockholms Arbetarekommun", de plaatselijke sociaal-democratische partij. Aan het boeket is een kaartje bevestigd: „Meer dan vijf jaren zijn voorbijgegaan. Niets is meer als vroeger".

De herinnering aan de neergeschoten premier —de moordenaar loopt nog steeds vrij rond- is al lang verbleekt. Nu dreigt ook de politieke erfenis van Olof Palme te worden omgebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.