+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

Terry L. Johnson, Tijd voor genade. Uitg. De Vuurbaak Barneveld 2006, 167 blz., € 15,90.

Wie zou er niet willen leven uit genade, als je week in week uit in de verkondiging hoort dat dit het sleutelwoord is als het gaat om het deelhebben aan Gods weldaden? Maar juist dan komen de vragen: wie is God? Hoe zit het met Hem en het kwaad in deze wereld? Ben ik wel echt een kind van God? En daarbij: je wordt nog zo vaak door allerlei dingen in beslag genomen. Maar… is het dat juist niet, wat genade zo bijzonder maakt?

Op al deze dingen gaat de auteur in, op ontspannen én serieuze toon, geïnspireerd door de bekende Schotse theoloog J.I. Packer. Aan de orde komen o.a.: aanbidding, nederigheid, tegenspoed, levensheiliging, zekerheid, gebed, leiding en toekomstvisie. In dit boek wordt helder dat goed gereformeerd tegelijk evangelisch is. Prof. Selderhuis onderstreept dat nog eens in een aanbevelend voorwoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.