+ Meer informatie

Vorstelijk

1 minuut leestijd

Dit jaar 200 jaar geleden werd de Russische grootvorstin Anna Paulowna in St. Petersburg geboren. Ter gelegenheid daarvan is er in Paleis Het Loo een tentoonstelling, die op 11 oktober door prinses Margriet is geopend. Anna Paulowna trouwde in 1816 met de Prins van Oranje, later koning Willem II. De expositie toont kostuums die gedragen zijn door leden van de Russische keizerlijke familie, de Romanovs, en hofhouding uit de periode 1795-1865.

Op een donkere oktoberdag bracht de Koningin een streekbezoek aan Eemland. Ze bezocht instellingen en bedrijven in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Soest. In Eemnes gebruikte ze de lunch.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.