+ Meer informatie

Wereldhave: ten minste zelfde winst

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De gezonde financieringspositie van de beleggingsmaatschappij Wereldhave (onroe-rend goed) en de al bereikte mate van spreiding in de portefeuille versterken het vertrouwen van de directie dat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, de resultaten per aandeel in 1981 tenminste gelijk zullen zijn aan die over 1980, zo zegt de directie in het jaarverslag.

Wereldhave zag vorig jaar de winst toenemen van ƒ24,3 min tot ƒ30,9 min of per aandeel van 20 nominaal van ƒ8,41 tot ƒ8,72 over een groter aandelenkapitaal. Voorgesteld wordt het dividend te verhogen van ƒ6,04 tot ƒ 6,50 in contanten plus onveranderd drie-een-derde procent in Agioaandelen. Van het dividend is al ƒ 3,als interimuitkering betaald.

Van de beleggingen van het fonds bevond zich eind vorig jaar 47 pet in Nederland (v.j. 50 pet), 21 pet in de VS (18 pet), 13 pet in Duitsland (11 pet), 10 pet in Frankrijk (12 pet), 5 pet in België (6 pet) en 4 pet in Engeland (3 pet). Volgens de directie zal het beleggen in vastgoed zich op langere termijn verder toespitsen op commerciële objecten, waarbij de internationalisering verder zal toenemen om de risico's te spreiden. i

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.