+ Meer informatie

Aegon presenteert slecht nieuws

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar Aegon is somberder over de winst. Het concern verwacht dit jaar 35 procent lager uit te komen dan vorig jaar, zo bleek gisteren bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Tot op heden ging Aegon uit van 30 tot 35 procent minder winst.

Financieel directeur J. Streppel weigerde te spreken van een winstwaarschuwing. "We hebben de prognose niet aangepast, we blijven binnen de eerder gestelde marge." Hij benadrukte dat de verwachting is gebaseerd op de situatie op de aandelenbeurzen van 30 september. Toen sloot de AEX-index iets onder de 300 punten.

Aegon had gisteren weinig goed nieuws te melden. Het concern boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 429 miljoen euro, een daling van 28 procent in vergelijking met een jaar geleden. Over de eerste negen maanden kwam de nettowinst uit op 1,2 miljard euro, 32 procent lager dan een jaar geleden.

De malaise op de beurs laat nog steeds diepe sporen na op het resultaat van de verzekeraar die voor het eerst in vele jaren een winstwaarschuwing moest geven. In het tweede kwartaal ging de winst al met bijna 80 procent onderuit. In het derde kwartaal liepen de voorzieningen verder op. "De wereld is het derde kwartaal nauwelijks veranderd", verzuchtte topman D. Sheppard. Voor probleemleningen, vooral in de VS, zette Aegon 138 miljoen extra opzij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.