+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

Drs.J.M. Mudde (red.), Informatieboekje 2011 voor de Nederlands Gereformeerde Kerken. Uitg. Buijten & Schipperheijn 2011,280 blz., € 10,70.

Zoals jaarlijks maken we ook nu weer melding van de verschijning van het nieuwe ‘jaarboek’ van de NGK. Zij mochten zich in 2010 weer in een stijging van het aantal leden verheugen: een kleine 400. Daardoor kwam het totale aantal leden net boven de 33.000 uit. Net als in onze kerken moet daarbij aangetekend worden dat deze vermeerdering voor het overgrote deel te danken is aan uitbreiding ‘van binnenuit’ en van overkomst uit andere kerken. Echt van buiten kwamen er 26 (CGK 92). Andersom moest van 303 leden geconstateerd worden dat zij niet meer tot enige kerk wilden behoren (CGK 563). Men went nooit aan dergelijke getallen… Ds. Mudde schreef een uitgebreid en inhoudelijk jaaroverzicht, waarin hij vooral zoekt naar de positie van de kerk in de wereld. Valt de kerk mee? Valt de wereld mee? Is de kerk niet alleen in, maar er ook vóór de wereld? In hoeverre is de kerk wereldgelijkvormig? Hij zet die vragen aan m.b.t. allerlei onderwerpen die in de NGK (en niet alleen daar) spelen: vrouw en ambt, homoseksuele relaties, tweede diensten die verlopen… Het geeft veel stof tot reflectie en bezinning.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.