+ Meer informatie

Predikanten jubileren

3 minuten leestijd

In de komende dagen hopen diverse predikanten uit onderscheiden kerkgenootschappen te herdenken dat zij een bijzonder aantal jaren in het ambt stonden.

Prof. Dr. H. Mulder, te Amstelveen buitengewoon hoogleraar aan de Protestants Theologische Faculteit te Brussel hoopt 12 augusus 40 jaar predikant te zijn. Dr. Mulder werd 15 mei 1910 te Groningen geboren. Hij studeerde aan de Theologische Hogeschool in Kampen, waar hij in 1933 kandidaatsexamen deed. Hij promoveerde in 1948 bij prof. dr. F. W. Grosheide op het proefsdirift „De eerste hoofdstukken van het Evangelie van Lukas en hun structurele samenhang".
Ds. IJ. van Dijk, emeritus predikant van de Ned. Hervormde Kerk, wonende te Tilburg, hoopt 15 augustus 65 jaar predikant te zijn. Ds. van Dijk werd 2 november 1883 te Groningen geboren, studeerde aan de R.U. aldaar en werd augustus 1909 te Nieuwveen als predikant bevestigd. Ds. van Dijk was vroeger een vooraanstaand figuur in de Vereniging van Vrijzinnig Hervormden in Nederland.
Ds. C. B. Burger, emeritus predikant van de Ned. Hervormde Kerk, wonende te Leusbroek, hoopt 10 augustus 50 jaar predikant te zijn. Ds. Burger werd 30 oktober 1897 te Dreischor als predikantszoon geboren. Na zijn theologische studie te Leiden, Utrecht en Parijs werd hij ...10 augustes 1924 predikant te Zweeloo.

Drs. 11. ten Kate, emeritus predikant van de Gereformeerde Kerk van Stedum, wonende te Groningen, hoopt ...10 augustus 50 jaar predikant te zijn. Ds. ten Kate, die 25 juni 1900 te Uithuizermeeden werd geboren, werd na zijn theologische studie te Kampen, vijftig jaar geleden predikant te Lioessens.
Ds. N. J. van Eikema Hommes, predikant van de Gereformeerde Kerk van Rotterdam—Hillegersberg, hoopt 11 augustus 45 jaar predikant te zijn. Dr. Eikema Hommes, die 6 mei 1903 te Rotterdam werd geboren, werd 11  augustus 1929 predikant te IJlst Hij promoveerde in 1935 aan de VU te Amsterdam tot doctor in de theologie en gaf enige tijd gastcolleges aan de theologisch faculteit van de Gereformeerde kerken in Frankrijk te Aix en Provence.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.