+ Meer informatie

Hevige rellen in N-Ierland

1 minuut leestijd

BELFAST — Politiemannen en Britse soldaten zijn vrijdag in Noord-Ierland in felle gevechten gewikkeld geraakt met katholieke jongeren nadat binnen 24 uur twee hongerstakers waren overleden.

De politiemannen en soldaten werden beschoten met handgranaten en met brandbommen bekogeld. Volgens de autoriteiten is bij de gevechten een man om het leven gekomen en zijn meer dan tien anderen, onder wie zes soldaten, gewond geraakt. Een plastic kogel, afgevuurd door de veiligheidstroepen, zou de oorzaak zijn van het overlijden van de nog onbekende man, aldus functionarissen.

In Londonderry werden twaalf gebouwen door vuur verwoest. In Belfast vonden ten minste zes vuurgevechten plaats waarbij zeker een van de katholieke schutters in de maag werd geraakt.

In de katholieke wijken New Lodge, Ardoyne, the Falls én Twinbrook van Belfast werden veel winkels het slachtoffer van de woede van de menigte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.