+ Meer informatie

Sovjetminister in Argentinië om graan te kopen

1 minuut leestijd

BUENOS AIRES — Het hoofd van een handelsdelegatie uit het Kremlin, onderminister voor handel Boris Gordeiev, is vrijdag in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gearriveerd en heeft Argentinië „onze belangrijkste partner voor graanaankopen" genoemd.

Argentinië verkocht de Sovjet-Unie vorig jaar voor ruim 1,6 miljard dollar aan goederen, voornamelijk granen en vlees, terwijl het land voor nog geen 50 miljoen dollar in de Sovjet-Unie kocht.

Moskou heeft voor 1981 in Argentinië contracten lopen voor bijna 10 miljoen ton graan, bijna de helft van 's land totale export en praktisch eenderde van de hoeveelheid graan die de SovjetUnie vermoedelijk in totaal zal importeren.

De Argentijnse onderminister voor handel, Alfredo Exposito, verklaarde donderdag dat het Amerikaanse embargo op graanverkopen aan de SovjetUnie, ons land een kans gaf om zijn beeld te herstellen en de wereld zijn potentieel op het gebied van de landbouw te tonen. Het Amerikaanse embargo werd verleden maSnd op last van president Ronald Reagan opgeheven." ,;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.