+ Meer informatie

Ger Dassen terug in Nederland

Israël ondervroeg „beledigend''

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — Gisteravond is de 28-jarige Ger Dassen per KLM-lijntoestel uit Tel Aviv op Schiphol aangekomen. De Nijmeegse student heeft een week in een Israëlische gevangenis gezeten op verdenking contacten te hebben onderhouden met een Palestijnse terreurorganisatie.

Dassen werd op het vliegveld begroet door zijn vrouw, zijn ouders en enkele bestuursleden van het Palestina comité.

In de perskamer van Schiphol vertelde Dassen dat hij reeds meerdere malen in Libanon was geweest en dat hij er ditmaal op 23 augustus was aangekomen. Hij bevond ziqh op een Libanees schip samen met een dertigtal Palestijnen op weg naar Cyprus, toen het werd aangehouden door een Israe'lisch vaartuig. nisatie het Palestina-comité als dekmantel fungeerde".

Gevraagd welke plannen hij voor de toekomst had, antwoordde Dassen: „Ik a eerst het slot van miin huisdeur in Jijmegen door een anaer vervangen, want ze hebben mij in Tel Aviv mijn huissleutel niet teruggegeven en ik heb het gevoel dat ze die 'zullen gaan ge-' bruiken om bij mij een huiszoekirig te komen verrichten. Voorts ben ik van plan verder te studeren en voor het Palestina-comité te blijven werken".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.