+ Meer informatie

Plezierboten weren uit grachten

1 minuut leestijd

UTBECHT — Het utrechtse buurt(piité „Tussen de grachten" wil dat de fmieente nog vöör de zomer een einde aaakt aan de ongelimiteerde plezieraart in de grachten van de Domstad. Mgens het comité is die pleziervaart er aede de oorzaak van geweest dat in de omer van vorig jaar vele duizenden jssen stierven.

• De massale vissterfte treedt volgens iet comité op bij een te lage waterstand. Joor scheepvaart wordt dan de bodem imgewoeld, waardoor het verrottingproces van bladerresten versneld vordt. Dit proces onttrekt teveel zuurtof aan het water, waardoor vissen loodgaan. Het buurtcomité vreest dat n verband met plannen om de plezierraait op het Amsterdam-Rijnkanaal te )éperken, in de toekomst nog veel meer wotjes door de Utrechtse grachten zulefi komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.