+ Meer informatie

Recordaantal

2 minuten leestijd

In Madrid is het recordaantal van 4665 journalisten aanwezig; dat zijn er 2000 meer dan tijdens de top van de zeven rijkste industrielanden (G-7) in Londen in juli dit jaar. Volgens de^ Spaanse regering hebben zich verslag-i gevers uit 54 landen aangemeld. De meesten van hen komen uit Spanje (zo'n 2700), gevolgd door de Amerikanen, die 628 man sterk op zijn ko"j men draven. ?!

Als laatste arriveerde gisteren de> Syrische delegatie in Madrid. Het zaP de eerste keer zijn dat Syrië met zijrf, aartsvijand Israël praat. Het besluit' van Syrië om aan de vredesconferen-^ tie deel te nemen was de belangrijkste doorbraak bij de poging van de' Amerikanen zo'n bijeenkomst te bc* leggen. De Syrische delegatie wordti geleid door de minister van buiten-' landse zaken, Farouq al-Sjara. 4 Nadat de Israëlische luchtmachf eerder op de dag al een vergeldingsaanval uitvoerde op het Palestijnse: vluchtelingenkamp Rashidiyeh, meld-> de een Israëlische legerwoordvoerder later dat in Zuid-Libanon ook eenaanval was uitgevoerd in het dorp, Nabatiyeh. „Het aangevallen doel^ werd gebruikt als basis van de Hez-, bollah (Partij van God), die zich verantwoordelijk heeft gesteld voor enkele van de jongste aanvallen in, Zuid-Libanon", aldus de woordvoerder. '•

Volgens ooggetuigen schoten Israëliërs vanuit twee gevechtshelikopters, met mitrailleurs op een kantoorgebouw dat door de Hezbollah zou zijn gebruikt. Zeker één Hezbollahstrijdei' raakte gewond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.