+ Meer informatie

Meisje ver van huis gevonden

Kindermoord in Amsterdam

2 minuten leestijd

Het te Amsterdam vermoorde meisje, dat zoals wij gisteren reeds meldden in een sportpark in Amsterdam-Noord werd gevonden, blijkt de 10-jarige Helene Isaac uit „Zuid" te zijn. Het kind, dat sinds maandagmiddag werd vermist, werd geheel ontkleed aangetroffen; het is vermoedelijk gewurgd.

De vader, directeur van de dochteronderneming Maxis van „De Bijenkorf", had maandagavond bij de kinderpolitie aangifte gedaan van de verdwijning van zijn dochtertje. Er werd onmiddellijk begonnen met een grootscheepse zoekactie, waarbij ook een paraat peloton van de mobiele eenheid werd ingeschakeld. Het zoeken, dat zich vooral op het nabijgelegen Beatrixpark richtte, bleef echter zonder restütaat.
Heleentje was maandagochtend alleen thuis samen met een 11-jarig neefje. De moeder, die als fysiotherapeute werkzaam is, had het meisje tegen kwart voor twaalf nog van haar werk opgebeld. Toen zij even na twaalf uur thuis kwam trof zij geen van beide kinderen meer aan.

ONOPGEHELDERD
De recherche tracht er met een buurtonderzoek onder meer achter te komen op welke wijze het meisje het huis heeft verlaten. Commissaris W. van der Voort, chef van de centrale recherche, vroeg zich overigens af hoe een in Zuid wonend kind Noord terecht komt. ',.De zaak heeft enige overeenkomst met de nooit opgeloste moord op de 9-jarige Basje Bloemena drie jaar geleden. Beide slachtoffertjes woonden in dezelfde buurt. Verder hadden zij ongeveer dezelfde leeftijd en werden beiden teruggevonden op een plaats ver van de ouderlijke woning", ïadus commissaris Van der Voort.

Degenen die mogelijk iets hebben gezien dat met deze zaak verband houdt, wordt verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Amsterdam, tel. 752399, 752135,752274.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.