+ Meer informatie

Ds. Teeuw neemt afscheid van Moordrecht

1 minuut leestijd

MOORDRECHT - Na ruim vijf jaar als predikant verbonden te zijn geweest aan de hervormde gemeente "Beth-EI" in Moordrecht, heeft ds. P. J. Teeuw zondagmiddag afscheid genomen van deze gemeente. Ds. Teeuw heeft een beroep aangenomen naar de hervormde gemeente van Oude Tonge.

In de afscheidspreek sprak ds. Teeuw over Jesaja 55:10 en 11. Ds. Teeuw herinnerde de gemeente tevens aan zijn intredetekst uit het zesde vers van hetzelfde hoofdstuk. „Door de regen en de sneeuw van Gods Woord wordt het dorre hart week gemaakt. De Heere is daarin niet van ons afhankelijk, maar Zijn beloftewoord staat vast: Het woord zal doen wat Hem behaagt en zal voorspoedig zijn in hetgeen, waartoe Hij het zendt", aldus de predikant. Hij merkte verder op, dat de Heere Zijn belofte geeft, „opdat mensen Hem zoeken en alle zaligheid van Hem verwachten".

Ds. J. Boer uit Benthuizen, die het consulentschap waarneemt tijdens de vacaturetijd, wenste ds. Teeuw toe de banier van het Evangelie hoog te houden in zijn nieuwe gemeente. Namens de plaatselijke hervormde gemeente sprak ds. W. M. de Boer. Namens de burgerlijke gemeente werd gesproken door burgemeester A. F. Bonthuis. Ouderling Uitbeijerse sprak ds. en mevrouw Teeuw toe namens de deelgemeente "Beth-El".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.