+ Meer informatie

Koninginnedag geen défilé bij „Soestdijk"

Moeder prins Bernhard is zeer ernstig ziek

2 minuten leestijd

DEN HAAG/DIEPENHEIM — Het défilé op de verjaardag van koningin Juliana vrijdag in de tuin van paleis Soestdijk is afgelast. Met deze traditie heeft de koninklijke famijie gebroken in verband met de ernst van de ziekte van prinses Armgard, de moeder van prins Bernhard. De viering van Koninginnedag elders in het land door de Oranjeverenigingen gaat normaal door.

De toestand van de 87-jarige prinses Armgard is zorgwekkend. Zij heeft dit weekeinde in haar kasteeltje Het Warmelo in Diepenheim (Overijssel), bezoek gehad van koningin Juliana, prins Bernhard, de prinsessen Margriet en Christina, mr. Pieter van Vollenhoven, en van de broer van prins Bernhard, prins Aschwin, en diens vrouw Simone,

Prinses Armgard is al ruim drie weken ziek. Op 4 april ontving zij de Sacramenten der Zieken.

Prins Berhard keerde zaterdagmorgen, met prins Aschwrln en diens vrouw, vervroegd uit de Verenigde Staten terug.

Hij was daar als voorzitter van de Bilderberg-conferentie, die in Woodstock in de staat Vermont wordt gehouden. Prinses Beatrix en prins Claus zijn op de conferentie, die vandaag wordt besloten, achtergebleven.

Prins Bernhard werd zaterdag op Schiphol opgewacht door koningin Juliana. Onmiddellijk na aankomst vlogen zij samen per helikopter naar Diepenheim, waar zij het hele weekeinde zijn gebleven.

Het niet doorgaan van het defilé voor paleis Soestdijk betekent niet dat de Koninginnedagvieringen elders in het land ook dit jaar niet gehouden zullen worden.

Dit deelde een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst in antwoord op vragen mede.

Ook zal er, net als andere jaren, gevlagd kunnen worden. Op vrijdag 30 april zal van de gebouwen van de rijksoverheid, van provinciale en gemeentelijke instellingen, normaal gevlagd worden. De bevolking kan dit vlagvertoon uiteraard naar eigen verkiezing volgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.