+ Meer informatie

Vragen over subsidie waterkering

2 minuten leestijd

KAMPEN - De SGP in Kampen heeft het college vragen gesteld over een onthulling in het onlangs verschenen boek "Leven met water in de IJsseldelta, een waterstaatsgeschiedenis".

Door het boek is er weer volop aandacht voor de gang van zaken rond de 80 miljoen gulden subsidie voor de waterkering die de gemeente Kampen zou zijn misgelopen.

Fractievoorzitter M. M. Markusse van de SGP wil van het college nu weten wat er precies staat in de bewuste brief van de minister van Verkeer en Waterstaat van 1993 en wat er met de brief is gedaan. Bovendien wil hij weten waar en hoe de brief aan de orde is geweest.

Markusse is benieuwd of inderdaad de conclusie klopt dat de gemeente Kampen de 80 miljoen gulden is misgelopen. Ook wil de fractievoorzitter weten of de betrouwbaarheid van de overheden in het geding is.

Een week geleden liet gedeputeerde Jansen van Overijssel al weten dat Kampen geen 80 miljoen gulden is misgelopen voor de aanleg van een waterkering in het centrum van de stad. "In een brief uit 1993 van de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat, Maij-Weggen, staat dat volgens de geldende regels de waterkering gesubsidieerd zou worden. Maar in de brief wordt geen concreet bedrag genoemd."

De Overijsselse gedeputeerde bestreed toen de uitspraak van oud-burgemeester Kleemans van Kampen dat er 80 miljoen gulden bij de provincie zou zijn blijven liggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.