+ Meer informatie

Van der Klaauw bij Palestijnen

1 minuut leestijd

JERUZALEM — Minister Van der Klaauw heeft woensdag in het Britse consulaat in Oost-Jeruzalem gesproken met burgemeesters van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever en de strook Gaza.

De burgemeester van Nabloes, Bassam al-Shaka, die beide benen verloor bij een aanslag, die volgens Arabieren het werk was van joodse extremisten, verklaarde na afloop tegenover verslaggevers, dat hij de minister te verstaan had gegeven, dat de EG actiever zou moeten zijn in haar diplomatieke inspanningen in het Midden-Oosten.

De Nederlandse minister zei dat het Europese vredesinitiatief alleen kans van slagen heeft „als wij een bereidheid aan zowel de Israëlische als aan de Palestijnse kant vinden om met elkaar te praten, en wij hebben dat niet gevonden".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.