+ Meer informatie

Sofinummers worden alle gecontroleerd

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Alle uitkeringsinstanties gaan de sofinummers van hun cliënten eenmalig controleren bij de belastingdienst in Apeldoorn. Staatssecretaris Ter Veld van sociale zaken schrijft dit in haar schriftelijke antwoord op kanttekeningen van de Tweede Kamer bij haar wetsvoorstel tot invoering van het sofinummer bij gemeenten.

De controle wordt gedaan in de drie maanden nadat het parlement de wet heeft aangenomen. Het is de eerste stap in de richting van een intensieve en sluitende gegevensuitwisseling tussen alle uitkeringsinstanties, van de belastingdienst tot de subsidieverleners, zoals VROM (individuele huursubsidie) en de Informatiseringsbank (studiefinanciering). Staatssecretaris Ter Veld overweegt arbeidsbureaus in dit gegevenscircuit te betrekken, maar kondigt dat beleidsvoornemen nog steeds niet definitief aan. Het is de minister van financiën die daarover beslist, en wel pas als de arbeidsbureaus daar via hun landelijk bestuur (het CBH) om vragen, schrijft zij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.