+ Meer informatie

NCW-voorzitter pleit voor wao 'nieuwe stijP

„Overheid mag opbrengst niet zelf houden

2 minuten leestijd

APELDOORN — Het hoge ziekteverzuim en het enorme aantal arbeidsongeschikten zijn ook het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (NCW) een zorg. Praktische preventieve maatregelen zijn echter niet genoeg. Voorzitter Ruding bepleitte daarom gisteren op het jaarcongres van het NCW een fundamentele wijziging van de wet op de arbeidsongeschiktheid.

Aan een andere aanpak wil het NCW alleen meewerken als de positieve effecten (lagere premies) aan werkgevers en werknemers ten goede komen. De overheid mag niet -in de vorm van belastingverhogingen elders- met de eer gaan strijken. Wat betreft het aantal ziektedagen voelt Ruding veel voor het voorstel om voor werkgevers een eigen risico van zes weken en voor werknemers van twee dagen in te bouwen.

Arbeidsverleden

Bij het terugdringen van het aantal wao'ers denkt hij vooral aan verscherping van de toelatingseisen en een koppeling van de uitkeringsduur aan het arbeidsverleden. Ruding vindt het niet normaal dat iemand die op zijn 26e arbeidsongeschikt wordt verklaard, nu tot zijn 65e haast automatisch een beroep op de wao kan blijven doen.

Voor een soepeler arbeidsmarkt is het volgens Ruding noodzakelijk dat het wettelijke minimumloon ter discussie wordt gesteld. In veel gevallen komen mensen die hiervoor in aanmerking komen moeilijk aan werk, omdat ze naar verhouding te duur zijn. De NCW-voorzitter verwacht dat verdere verlaging van het minimumloon een positief effect op de werkgelegenheid zal hebben. Aantallen kan hij niet noemen.

Twee kinderen

Ruding vindt het belangrijk dat verlaging of zelfs afschaffing van het minimumloon bespreekbaar wordt gemaakt. „Het minimumloon is gebaseerd op de situatie van een kostwinner die vrouw en twee kinderen moet onderhouden. Daar komt het nu nauwelijks nog terecht. Vaak gaat het om tweeverdieners of alleenstaanden. Voor het kleine percentage gevallen dat wel aan de oude situatie voldoet, moet uiteraard een uitzondering kunnen worden gemaakt. Dat zou bij voorbeeld kunnen via verhoging van de kinderbijslag".

Volgens Ruding is de situatie in Nederland -naar verhouding weinig mensen die op de arbeidsmarkt actief zijn— internationaal een uitzondering. Veel wao'ers en vut'ers, en de personen die wel werken zijn door atv-, vakantie- en ziektedagen relatief vaak afwezig. Om de situatie in de hand te houden, vindt de NCW-voorzitter nodig geen verdere atv toe te passen of een vierdaagse werkweek in te voeren. Hij verwacht dat de vutregeling door de vergrijzing en de financiële lasten in de toekomst ook wel zal verdwijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.