+ Meer informatie

Industrieterrein Stolwijk vervuild

1 minuut leestijd

STOLWIJK - De bodemtoestand op het Stolwijkse industrieterrein moet nader worden onderzocht nu er vrijwel zeker sprake is van olieverontreiniging. Medewerkers van het bedrijf, dat van de milieudienst MiddenHolland de opdracht heeft gekregen de verontreiniging op te sporen en te traceren, hebben inmiddels bevestigd dat er sprake is van een olievondst.

Zij verklaarden echter dat onder- ' zoek in een laboratorium dit nog offi- ' cieel moet bevestigen. Veroorzakers van de verontreiniging zijn waarschijnlijk de nog steeds in de grond liggende en lekkende olietanks van de verschillende bedrijven. Een me-j j j^B dewerkeri „Het zit hier duidelijk niet ! '^| goed. Analyses moeten uitwijzen of ' er alleen om de tanks moet worden afgegraven of dat we verder moeten". De gemeente Vlist heeft onlangs de actie Tankslag uitgesteld in afwachting van gunstiger subsidieregels van het Rijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.