+ Meer informatie

Bessmertnich 10 mei naar Israël

1 minuut leestijd

JERUZALEM (RTR) De minister van buitenlandse zaken van de Sowjet-Unie, Alexander Bessmertnich, brengt op 10 mei een bezoek aan Israël. Dat heeft een woordvoerder van het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken gisteren meegedeeld.

Bessmertnich zal de hoogste Sowjetfunctionaris zijn die de joodse staat bezoekt sinds Moskou in 1967 de diplomatieke betrekkingen met Jeruzalem verbrak.

„Na besprekingen tussen minister van buitenlandse zaken, David Levy, en de Sowjet-Unie is afgesproken dat Sowjetminister van buitenlandse zaken Alexander Bessmertnich op 10 mei Israël zal bezoeken", aldus de woordvoerder.

Israël heeft gezegd dat er een regionale vredesconferentie onder toezicht van de Sowjet-Unie en de Verenigde Staten kan plaatsvinden indien Moskou de banden met de joodse staat herstelt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.