+ Meer informatie

Spoorlijn bij Salisbury opgeblazen

1 minuut leestijd

SALISBURY — Even buiten de Rhodesische hoofdstad Salisbury is maandagochtend een aanslag gepleegd op de spoorlijn van Salisbury naar Sinoia, in het noorden van het land. Vier sporen zijn beschadigd. Voor zover bekend is het de eerste keer dat de spoorlijn zo dicht bij de hoofdstad wordt opgeblazen.

In andere delen van het land zijn de laatste jaren herhaaldelijk aanslagen gepleegd op de spoorverbindingen, waarvan de in- en uitvoer van Rhodesië in grote mate afhankelijk is.


In een interview met het Keniase blad Daily Nation heeft de Rhodesische premier lan Smith gezegd dat het land in een chaos zal belanden als zijn Rhodesische front de verkiezingen van 31 augustus zou verliezen.


Het communisme brandmerkt Smith als een „valse misleidende filosofie", die niettemin in Afrika succes heeft „omdat ze mensen aanspreekt die niets hebben en helaas ook aantrekkelijk is voor mensen die in de grond lui zijn, geen initiatief hebben en geen bekwaamheden hebben".


Smith zei dat hij akkoord was gegaan met de Brits-Amerikaanse bemiddelingspogingen omdat „hun inmenging in eerste instantie voor onze problemen heeft gezorgd". De mensen die de moeilijkheden hebben veroorzaakt kunnen ons nu helpen bij het vinden van een oplossing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.